fredag, maj 18, 2007

Det gode humør

Det Radikale Venstre strandede efter at have sat kursen mod den anden vej, og partiets sminkede klon, Ny Alliance, har via Anders Samuelsen introduceret det gode humør som et værktøj til at opnå den eftertragtede parlamentariske indflydelse. I en Deadline konfronterede Kim Andersen (V) og Jacob Axel Nielsen (K) Samuelsen med spørgsmålet om finansiering at det nye partis udspil på skatteområdet, nemlig at ingen i Danmark skal betale mere end 40 procent i skat. Efter at have vredet sig på stolen og afprøvet diverse indholdsløse floskler appellerede Samuelsen til Vs og Ks gode humør, så de lettere kunne forstå hans retorik! Det var et mageløst øjeblik, hvor Samuelsen blotlagde Ny Alliances hemmelige våben: latteren. At Naser Khader og Samuelsen har valgt det gode humør frem for argumenterne er til at forstå. Gennem deres mange år som radikale har Jelveds sure maske forfulgt dem, til de nåede bristepunktet og måtte flytte hjemmefra.

Ny Alliance har virket som en magnet på de politikere, der ikke kunne forvente avancement i deres gamle partier. Gitte Seeberg er, ikke overraskende, med i dette sammenrend. EU-parlamentarikeren har brugt megen tid på at hundse med den konservative folketingsgruppe, fordi den samarbejdede med Dansk Folkeparti, det store dyr i Åbenbaringen. Fra Seebergs side kan vi forvente EU-hyldest ad libitum, knæfald for islam på bekostning af ytringsfriheden samt uhyggelige fortællinger om alle de ikke-stuerene, der før kunne isoleres i kolonihaverne, men som nu er trængt ind i Folketinget, hvor de forpester luften for de bedrevidende. Seeberg er prototypen på den danske EU-parlamentariker, der vier sit politiske liv til opgaven at vejlede befolkningen mod en fremtid, hvor det nationale islæt er udraderet til fordel for et internationalt fata morgana, der aldrig lader sig realisere.

Naser Khader tøver med at fortælle, hvad Ny Alliances politiske program kommer til at indeholde. Kun få politiske brokker slipper ud af munden på den mand, der for tiden er genstand for en hysterisk personkult skabt af medier, opinionsinstitutter og politiske pirater. Partiet har dog luftet nogle af sine pejlemærker: Ingen skal betale mere end 40 procent i skat (finansieret af latter), Danmark skal give plads til flere indvandrere, Dansk Folkepartis indflydelse skal elimineres og der skal ikke længere være kristendomsundervisning i folkeskolen. Khader har ved en tidligere lejlighed udtalt, at den kristne nadver er det mest latterlige, man kan tænke sig.

Det er dette tankespind, der i disse dage bliver markedsført som den hellige gral. Ny Alliance udråbes som den længe ventede politiske ånd, der skal rense det danske folk og befri det for urenheder. Partiet bevæger sig som en falsk profet fra den ene floskel til den næste uden at kunne skjule det magre indhold og de radikale rødder. Khader, Seeberg og Samuelsen har deres segment at boltre sig i, ingen tvivl om det, men om deres møde med spærregrænsen vil give dem den indflydelse, de søger, vil kun fremtiden kunne vise. Skulle Ny Alliance – mod mediernes og meningsmålings-tyrannernes forventning – løbe ind i seriøse bøllebank ved det næste valg, vil partiets medlemmer hurtigt kunne ryste nederlaget af sig – de har jo deres gode humør!

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home