tirsdag, november 14, 2006

Heureka!

Takket være afsløringen af kokainsniffere på toiletterne på Christiansborg er det nu muligt at forstå lidt mere af, hvad der egentlig rører sig i Det Radikale Venstre. Det er som om, et lille hjørne af sløret over de kreative har løftet sig og givet et glimtvist indblik i de processer, der styrer dansk politiks mest underholdende parti.

De radikale er på stoffer, og det er derfor, de konstant har næsen langt fremme. Udtryk som den anden vej, den tredje blok, Jelved som statsminister og Naser Khader er doven finder sine helt naturlige forklaringer i rusens univers, og Vestagers stærkt nasale stemmeføring kan nu kategoriseres som en arbejdsskade.

Jelved udtalte i sin tid, at meningen med EU var at gøre euroen til verdens stærkeste valuta. For blot at komme i nærheden af at være i besiddelse af en sådan valuta kræves ti til femten funktionsdygtige hangarskibe. Men det var nok ikke søfart, den radikale leder havde i tankerne, snarere prisen på kokain. Selv om der forekommer periodiske prisfald på den hvide sne, så er det alligevel en luksusartikel, der er tale om. Derfor tiltrækkes mange veluddannede til de kreatives næsefløj, der er fest og fede farver, og med uddannelse følger også de kroner, der er nødvendige for at kunne være en del af radikal politik, retorik og toiletvaner.

Endelig kom tidspunktet for at slippe den tilbagevendende tvangstanke, at de radikale burde kunne forstås med fornuftens organer, men alligevel skal der råbes vagt i gevær. Vi lever trods alt i et velfærdssamfund, hvor kompetente mennesker arbejder lige til stressgrænsen for at redde andre, der tilsyneladende af egen fri vilje har kurs mod nedtur og - hvad de fleste kan se - den rene elendighed.

I stedet for politianmeldelse, dna-analyser af lokumsbrætter samt intensiv videoovervågning burde socialministeren og hendes bagland træde i karakter. Det står lysende klart, at de radikale er på gal kurs og har brug for hjælp.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home